Delovni in zaposlitveni center Janeza Levca (v nadaljevanju DZC Janeza Levca) je zavod s pravico javnosti. Ima državno koncesijo za opravljanje socialno varstvene storitve vodenja in varstva ter zaposlitve pod posebnimi pogoji. Njegovo skrajšano ime je DZC Janeza Levca s sedežem, v Ljubljani, Karlovška 18. DZC Janeza Levca izvaja svojo dejavnost na naslovu v Ljubljani, Tržaška 79.

HisaDZC   Park

DZC Janeza Levca se od ustanovitve dalje ukvarja s knjigoveško dejavnostjo. Knjigoveška dejavnost je bil edini zaposlitveni program za uporabnike storitve vodenja in varstva ter zaposlitve pod posebnimi pogoji (v nadaljevanju storitev VDC). Konec leta 2009 je DZC Janeza Levca začel z izvajanjem drugih zaposlitvenih programov (ustvarjalne dejavnosti, program vzdrževalnih dejavnosti in zeleni program, integrirane oblike zaposlitve). V storitev VDC je danes vključenih 32 uporabnikov.

Delovno okolje v DZC Janeza Levca tvorijo uporabniki storitve VDC, zaposleni na področju knjigoveške dejavnosti (večinoma absolventi osnovne šole s prilagojenim programom), vodja knjigoveške tržne dejavnosti, delovni inštruktorji, skupinski habilitator, strokovni vodja VDC in direktor.

 

(Skupno 2.272 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost