Kdo smo

OSNOVNI PODATKI

Delovni in zaposlitveni center Janeza Levca (v nadaljevanju DZC Janeza Levca) je zavod s pravico javnosti. Ima državno koncesijo za opravljanje socialno varstvene storitve vodenja in varstva ter zaposlitve pod posebnimi pogoji. Sedež DZC Janeza Levca je v Ljubljani, Karlovška 18, izvajanje dejavnosti poteka na naslovu Tržaška 79 v Ljubljani.

V storitev VDC je danes vključenih 32 uporabnikov. V delavnicah izvajamo knjigoveški in ustvarjalni zaposlitveni program ter program vzdrževalnih dejavnosti.

ZGODOVINA

HisaDZC Za nastanek današnjega DZC Janeza Levca je bil pomemben naslednji zgodovinski razvoj.   Najprej so bile v sklopu Zavoda za usposabljanje Janeza Levca (danes Centra Janeza Levca Ljubljana) leta 1953 ustanovljene učne delavnice, v okviru katerih je potekalo usposabljanje za knjigoveška dela.

Na podlagi učnih delavnic je leta 1994 nastal Varstveno delovni center – Knjigoveznica. Oblikovana je bila skupina dvanajstih uporabnikov bivših učencev Zavoda za usposabljanje Janeza Levca (v nadaljevanju ZUJL), varstveno delovni center je deloval kot ena od delovnih enot zavoda.

Status VDC Knjigoveznice se je spremenil, dne 1.9. 2005, ko je postal zavod s pravico javnosti, ustanovljen s strani ZUJL. Poimenovali smo ga Delovni in zaposlitveni center Janeza Levca (v nadaljevanju DZC Janeza Levca). Že v letu ustanovitve je pridobil koncesijo za izvajanje socialno varstvene storitve, vodenje in varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji za 12 že vključenih uporabnikov.

Konec leta 2009 pa je DZC Janeza Levca pridobil koncesijo še za vključitev 20 novih uporabnikov. Poleg knjigoveške enote je bila ustanovljena še druga enota, ki je delovala na naslovu Dečkova 1B in v kateri smo za skupino uporabnikov izvajali ustvarjalni program zaposlitve.

Septembra 2011 je DZC Janeza Levca začel z delovanjem na enotni lokaciji, v Ljubljani, na naslovu Tržaška 79, v organizacijski obliki dveh skupin. V eni skupini  izvajamo  knjigoveški  v drugi skupini pa ustvarjalni zaposlitveni program. Uporabniki iz obeh skupin pa se vključujejo v program vzdrževalnih dejavnosti in zeleni zaposlitveni program.

 

(Skupno 2.615 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost